MENÜ

Son dönemlerde hızlı bir biçimde ilerlemekte olan mantar yetiştiriciliği işi genç girişimcilerin dikkatini fazlasıyla çekmektedir. Mantar yetiştiriciliği az maliyetle yüksek kazançlar elde edebilir, kısa sürç içerisinde yatırmış olduğunuz sermayenin karşılığını alabilirsiniz. Mantar yetiştiriciliği için TKDK tarafından da destek alınabilmektedir. Mantar yetiştiriciliğine artan ilgi, verilen destek gibi nedenlerden dolayı hiera, istiridye, kültür mantarı gibi çeşitli mantar türlerinin üretim tesisine talep artmıştır. Biz de istiridye mantarı üretim tesisleri ve maliyetleri ile ilgili sizleri bilgilendireceğiz.

Üretim tesisleri kurulumu hazırlarken mantar çadırının klima, havalandırma gibi ekipmanlarının kurulumunun özenle yapılması gerekmektedir. Mantar yetiştiriciliği için bu işi yapan birilerinden yardım almak sürecinizi daha hızlı ilerletecektir. Mantar yetiştiriciliğine başlamayı düşünen pek çok yeni girişimci genellikle üretim aşamalarını düşünmektedir. Üretim yapmak için en önemli ve temel adım bir tesisin kaliteli ve hızlı kurulumudur. Tam bu noktada mantar üretim tesisi kurmak için firmamız devreye girmektedir. Firmamız tüm Türkiye’ye hizmet vererek kaliteli işler başarmaktadır. 

Sıfırdan Düşük Maliyetli Mantar Çiftliği Kurulumu

Mantar üretimini gerçekleştirebilmeniz için ilk olarak kapalı bir alana sahip olmanız gerekmektedir. Mantar üretiminin yapılacağı alanın yalıtımının da olması gerekmektedir. Bunların yanı sıra askı sisteminin mutlaka kurulması gerekmektedir. Kurulmuş olan bu alanın öncelikli olarak üretime hazır hale gelmesi için havalandırma sisteminin yapılması da önemli işlemler arasındadır. 

Mantar üretimine yeni başlayacak olan girişimcilerimize öncelikle 300 metre karelik bir alana tesis kurulumunu önermekteyiz. Aynı zamanda atıl vaziyette bulunan hayvan damları, tavuk çiftlikleri ve kullanılmayan bodrum katlarını bu iş için rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Fakat mantar üretim tesisinizi yerleşim alanlarından fazlaca uzak bölgelerde seçmeniz de önerilerimiz arasında bulunmaktadır. Tavsiyelerimizi dinleyerek üretim maliyetlerinizi en az seviyeye indirebilirsiniz. Sonra mantar üretimine gönül rahatlığı ile başlayabilirsiniz. İletişim bilgileri sitemizde mevcuttur. Bizi arayarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

Üretim kapasitesi belirlenirken metre kare olarak değil metre küp olarak belirlenmelidir. Fiyatlandırma yapmak için ise öncelikle kompost tonajının belirlenmesi gerekecektir. Daha sonrasında fiyatlandırma yapmak daha yararlı olacaktır. İstiridye mantarı üretimi doğru şekilde yapıldığınca fazlaca kazançlı bir işlemdir. Üretiminizi tekrar tekrar devam ettirebilmek için mantarın üretmiş olduğu yoğun spor dalgaları bulunmaktadır. Bu sporu üretimin bitmesinin ardından oradan uzaklaştırmanız gerekmektedir. Sporun uzaklaştırılmasının asıl nedeni odanın içerine alınması planlanan kendi kompostlardan veriminin azalmasının önüne geçmek ve sağlıklı bir biçimde üretime devam edilmesi açısından önemli bir konudur. 

Arazi üzerinde sıfırdan tesisler kurmaktaki istekleri üzerine girişimciler, bir üretim hane için kurulumu çadır ile değil betonarme bir yapı ya da sandviç panel yardımı ile yapmalıdır. Böylece daha sağlıklı bir ortamda üretim gerçekleştirilebilmektedir. Firmamız olarak kurulumun her anını yakından takip etmekte üretim yapmak isteyen girişimcilere anahtar teslim yapmaktayız. 

Üretim Tesislerinin Maliyeti 

Mantar yetiştiriciliği için sıfırdan kurulmak istenen bir üretim hanenin maliyet oranı farklı istekler doğrultusunda değişiklik gösterebilmektedir. 300 metrekarelik kompost bir alana sahip olan bedel oldukça uygun fiyatlandırmalara sahiptir. Kurulumu yapılan mantar işletmesinin teknolojik alt yapısına göre çıkan maliyet tutarı da değişmektedir. Tünel ya da çadır sistemi ile üretimi gerçekleştirmek isteyen girişimciler istiridye mantarı üretim tesisleri ile fazlaca kar edebilmektedir. 

İstiridye Mantarı Üretim Tesisi İçin Gerekli Olan Alan Kaç Metrekare Olmalı?

Ticari olarak yapılacak olan bir istiridye mantar üreticiliğinin gerçekleştirileceği üretim tesisinin ortalama olarak üç odaya sahip olması gerekmektedir. Aynı zamanda gerekli olan 300 metre karelik bir alanda yapılması gerekmektedir. Bu konuya özellikle dikkat edilmesi büyük önem taşımaktadır. Sektöre giriş yapacak girişimcilerimize farklı rakamlar söyleyerek asıl gerekli olan metre kareyi bildirmeden kandırmaya çalışan çok fazla dolandırıcı da bulunmaktadır. Bu nedenle işlere başlamadan önce tüm detayları sıkı bir şekilde araştırmanızı tavsiye etmekteyiz. Bilgi sahibi olmadan kuruluma başlamamalısınız. 

Mantar Çiftliği Kurulduktan Sonraki Sürecin Devamı Nasıl İlerlemektedir?

Mantar çiftliğinin kurulumunu tamamlayan girişimcinin bir sonraki adımı ise üretim aşamasına geçmek olacaktır. Üretime başlamak için öncelikli olarak kompastın nasıl yapıldığını araştırmanızı önermekteyiz. Eğer maliyetlerinizi biraz daha azaltmak istiyorsanız hazır kompast yerine kendi bilgilerinizle birlikte işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. 

Üretim tesisinize kompastı koymuş olduktan sonra 20 ile 25 günlük kadar geçen bir süreç içerisinde kuluçka dönemi oluşmaktadır. Kuluçkasını bitiren kompastı soğuk bir alınmakta bir hafta boyunca bekletilmekte ve daha sonrasında mantarları toplamaya başlanmaktadır. Hasat işlemi iki ay boyunca sürmektedir. 

Mantar Üretiminde Nelere Dikkat Edilmeli?

Üretimini yapmak istediğiniz mantarların tesisini kurmadan önce iyi bir şekilde araştırma yapmaya önem vermelisiniz. Üretim tesisiniz mümkün olduğunca yerleşim alanlarından uzakta olmalıdır. Bunun nedeni ise üretim sırasında mantarların salgılayacağı kokunun çevredeki insanları rahatsız etmesinin önüne geçmektir. 

Mantar yetiştiriciliğinde üretim yapacağınız alanda kesinlikle yalıtım olmalıdır. Kompost tonajınızı da iyi belirlemelisiniz. 100 metre karelik bir alanda üretim yapmak isteyen girişimcilerimiz yılın her mevsiminde üretim alanı içerisine 10 tonlarda kompost sığdırmış olduklarında sağlık bilgisi ve havalandırma problemleri yaşayabilmektedir. Bu nedenle bu konuya özellikle dikkat edilmelidir.

Hizmetlerimizle İlgili Daha Detaylı Bilgi İçin Bize Ulaşın

Mert Genç Mantar Olarak Her Zaman Sizin İçin Buradayız

Logo